Jogurtové řezy
- Podrobnosti
- Kategorie: Řezy
- Zveřejněno 30. 5. 2013 23:11
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 292
- 200 g pískového cukru
- 260 g polohrubé mouky
- vanilkový cukr
- špetka soli
- 10 lžic vody
- 100 ml oleje
- prášek do pečiva
- 4 vejce
- kompot z jakéhokoliv ovoce
Poleva:
- 500 g velký bílý jogurt
- 1 mandlový pudinkový prášek
- 400 ml mléka
- 70 g cukr moučka
- + želatina z pudinku - 500 ml vody+pudink
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně zašlehávejte horkou vodu. Přimíchejte vanilkový cukr, mouku, olej a prášek do pečiva. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a zamíchávejte ho střídavě se zbytkem mouky do těsta. Pečeme cca 15 minut při 180°C.
Uvaříme pudink, přimícháme moučkový cukr a po vychladnutí ho zašleháme do jogurtu. Upečený piškot necháme vychladnout. Dáme jogurtový pudink, ovoce a zalijeme želatinou s pudinku. Dáme do ledničky ztuhnout.
Margot řezy
- Podrobnosti
- Kategorie: Řezy
- Zveřejněno 30. 5. 2013 22:43
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 273
- 100 g margot
- 200 ml šlehačky
- 50 ml mléka
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 hrnky polohrubé mouky
- 1 lžíce oleje
- 2 vejce
- prášek do pečiva
- 1 lžíce rumu
- vanilkový cukr
Ingredience na polevu:
- 2 lžíce kakaa
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce zlaté hany
- 3 lžíce vody
Vše smícháme a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Polevu vytvoříme ve vodní lázni :). Nalijeme na vychladlé a upečené těsto. Pocukrujeme.
Křehký medový řez
- Podrobnosti
- Kategorie: Řezy
- Zveřejněno 23. 4. 2013 23:22
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 284
- 375 g hladké mouky
- špetka soli
- 187 g hery, másla
- 120 g moučkového cukru
- 5 lžic tekutého medu
- 1 vejce
- 1 lžička sody
- 100 g mletých ořechů
- špetka mleté skořice
Náplň:
- 125 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- 750 ml mléka
Na dohotovení:
- čokoláda na polití
- mleté oříšky na vrch
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které prsty rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 10 až 15 minut. Musíme hodně hlídat. Pečeme do zlatova. Mezitím si uvaříme pudink, který až vychladne smícháme s máslem a cukrem. Na vychladlý korpus dáme krém. Na krém čokoládu a posypeme oříšky. Dáme do ledničky ztuhnout. Dezert je dobré udělat aspoň 2 dny před podáním. Nejlepší je dobře zaleželý i po týdnu. :)