Jogurtové řezy

  • 200 g pískového cukru
  • 260 g polohrubé mouky
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 10 lžic vody
  • 100 ml oleje
  • prášek do pečiva
  • vejce
  • kompot z jakéhokoliv ovoce

Poleva:

  • 500 g velký bílý jogurt
  • 1 mandlový pudinkový prášek
  • 400 ml mléka
  • 70 g cukr moučka
  • + želatina z pudinku - 500 ml vody+pudink

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně zašlehávejte horkou vodu. Přimíchejte vanilkový cukr, mouku, olej a prášek do pečiva. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a zamíchávejte ho střídavě se zbytkem mouky do těsta. Pečeme cca 15 minut při 180°C.

Uvaříme pudink, přimícháme moučkový cukr a po vychladnutí ho zašleháme do jogurtu. Upečený piškot necháme vychladnout. Dáme jogurtový pudink, ovoce a zalijeme želatinou s pudinku. Dáme do ledničky ztuhnout.

Jogurtové řezy

Margot řezy

  • 100 g margot
  • 200 ml šlehačky
  • 50 ml mléka
  • hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnky polohrubé mouky
  • lžíce oleje
  • vejce
  • prášek do pečiva
  • lžíce rumu
  • vanilkový cukr

Ingredience na polevu: 

  • lžíce kakaa
  • lžic moučkového cukru
  • lžíce zlaté hany
  • lžíce vody

Vše smícháme a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Polevu vytvoříme ve vodní lázni :). Nalijeme na vychladlé a upečené těsto. Pocukrujeme.

Margot řezy

 

Křehký medový řez

  • 375 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 187 g hery, másla 
  • 120 g moučkového cukru
  • lžic tekutého medu
  • vejce
  • lžička sody
  • 100 g mletých ořechů
  • špetka mleté skořice

Náplň:

  • 125 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • vanilkové pudinky v prášku
  • 750 ml mléka

Na dohotovení:

  • čokoláda na polití
  • mleté oříšky na vrch

Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které prsty rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 10 až 15 minut. Musíme hodně hlídat. Pečeme do zlatova. Mezitím si uvaříme pudink, který až vychladne smícháme s máslem a cukrem. Na vychladlý korpus dáme krém. Na krém čokoládu a posypeme oříšky. Dáme do ledničky ztuhnout. Dezert je dobré udělat aspoň 2 dny před podáním. Nejlepší je dobře zaleželý i po týdnu. :)

Křehký medový řez