Ananasový moučník

  • 2 vejce
  • 250 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • ananasová konzerva rozmixovaná (375g)
  • kypřící prášek

krém:

  • 2 vanilkové pudinky Dr. Oetker
  • 750 ml mléka
  • cukr dle potřeby
  • pomazánková másla

Na dohotovení: čokoláda , ořechy

 

Vejce vymícháme do pěny s cukrem. Přidáme mouku, ananas a nakonec kypřící prášek. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme asi 30 minut při 180°C. Vanilkový pudink svaříme s mlékem a cukrem. Po vychladnutí smícháme s pomazánkovým máslem. Krém natřeme na buchtu, posypeme ořechy a polijeme čokoládou.

Ananasový moučník

Kostky margot

  • hrnek cukru krupice
  • hrnky polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 250 ml šlehačky
  • lžíce oleje
  • 1/4 l mléka
  • vejce
  • 100 g tyčinky margot nahrubo nastrouhaná

Poleva:

  • 2 tyčinky Kaštany ledové rozpuštěné ve vodní lázni a podle potřeby naředěné mlékem

Vše promíchat a nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečený moučník polijeme čokoládovou polevou.

 

Kostky margot

Čokoládový moučník - bezlepkový

  • 100 g hery
  • 80 g vody
  • 250 g cukr moučka
  • vejce
  • 200 g kukuřičného škrobu
  • 100 g směsi Jizerka
  • lžíce kakaa
  • lžičky prášku do pečiva
  • 1-3 lžíce rumu nebo rumové tresti

Utřeme máslo, žloutky a cukr. Po lžících přidáváme sypké suroviny, smícháme s práškem do pečiva a přidáme rum. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme v teflonové formě vymazané tukem asi 80 minut.

Tento moučník je velmi suchý. Nic jsem doma neměla, tak se snědl jen tak, ale troufám si tvrdit, že by byl velmi výborný kdyby se rozkrájel a vrstvy se proložily zakysanou smetanou. :)

Bezlepkový čokoládový dort

Margot buchta

  • hrnky polohrubé mouky
  • hrnek cukru
  • 250 ml  šlehačky
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/8 hrnku mléka
  • 100 g margot čokolády

Prosátou mouku s práškem do pečiva smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, šlehačkou, mlékem a olejem. Přidáme nastrouhanou čokoládu margot a dobře promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 30 minut při 180°C. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme. 

Margot buchta

Banánový chlebíček

  • 150 g cukru
  • vejce
  • vanilkový cukr
  • 300 g hladké mouky
  • 50 g oleje
  • lžička kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 150 ml vlažného mléka
  • zralé banány
  • 1/2 hořké čokolády studentská pečeť na pidi kostičky

Suroviny smícháme a dáme do chlebíčkové formy, vymazané a vysypané. Pečeme asi 45 minut při 180°C.

Banánový chlebíček