Dušená mrkev
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 7. 4. 2013 19:58
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 187
- sáček mrkve
- voda
- cibule
- hladká mouka
- sůl
- vajíčko nebo klobása
- olej
Cibuli pokrájíme nadrobno. Do hrnce dáme olej, na něj přidáme nakrájenou cibulku se lžičkou soli. Osmažíme so zlatova. Přidáme nastrouhanou mrkev a počkáme až trochu pustí šťávu. Přilijeme vodu, dusíme. Až je mrkev měkká přidáme na kostičky nakrájenou klobásu (dávám hovězí) nebo pokrájená vajíčka, může se dát i oboje :). Dle potřeby zahustíme moukou. Dosolíme.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Lečo
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 31. 3. 2013 21:50
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 191
- cibule
- sůl
- cukina
- paprika
- rajčata
- párek nebo salám
- vajíčko
Osmažíme cibulku s lžičkou soli. Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a papriku. Chvíli dusíme. Přidáme na kostičky rajčata. Dusíme do měkka. Přidáme párek na kostičky. Povaříme 5 minut. Přidáme vajíčka. Dochutíme.
Bramborák
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 31. 3. 2013 21:46
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 188
- 500 g syrových brambor
- špetka pepře
- 60 g hladké mouky
- 2,5 lžic mléka
- česnek dle chuti
- majoránka
- 1 vejce
- sůl dle chuti
Brambory na struhadle nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny, promícháme. Tvoříme placičky a dáváme na pánev. Smažíme do zlatova.