Patizon v těstíčku
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 13. 10. 2013 17:01
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 315
- Patizon
- česnek
- vajíčko
- mléko
- hladká mouka
- nastrouhaný tvrdý sýr
- sůl
- olej
Patizon oloupeme, vydlabeme semínka. Nakrájíme na plátky. Těstíčko si nachystáme. Smícháme prolisovaný česnek, hladkou mouku, vajíčko, mléko, nastrouhaný tvrdý sýr. Neuvádím množství je to na každém jak co má kdo rád. Těstíčko by nemělo být řídké ani moc husté. Patizon dáme do těstíčka, pak položíme na pánev a smažíme dozlatova. podáváme z bramborem, bramborovou kaší.
Smažený patizon
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 13. 10. 2013 16:57
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 255
- patizon
- vajíčko
- sůl
- mouka
- strouhanka
- olej
Patizon oloupeme, vykrojíme semínka. Nakrájíme na plátky. Obalíme v trojobale, někdo si ho ještě nasolí, já solím jen vajíčko. vysmažíme. podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Hovězí maso s bramborovou kaší
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 22. 9. 2013 20:09
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 227
- hovězí maso zadní nakrájené na plátky
- pepř
- sůl
- provensálské koření
- paprika
- houbičky
- cibule
- olej
- voda
Nakrájené maso osolíme a opepříme. Na prudko osmahneme na oleji s obou stran. Jakmile se zatáhne vytáhneme a odložíme stranou. Cibulku nakrájíme na drobno a osmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, a pár houbiček a podusíme. Přidáme vodu, maso a provensáldké koření a dusíme a dusíme... Přidáváme vodu a dusíme dokud není maso měkké. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem. Kdo chce může si dát rýži.
Bramborová kaše s kuřecím řízkem
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 27. 9. 2013 12:54
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 218
- kuřecí prsa
- sůl
- strouhanka
- hladká mouka
- vajíčka
- olej
- brambory
- mléko
- máslo
Kuřecí prsa omyjeme. Dle chuti nařežeme - u nás máme rádi řízky když jsou tenké. Nasolíme a obalíme v trojobale - hladká moiuka, vajíčka, strouhanka. Smažíme. Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem. Vodu vylijeme přidáme máslo a mléko dle potřeby a vyšleháme v kaši. Podáváme s kompotem nebo kyselím okurkem či nějakým salátem je to zcela na vás. :)
Kačena, zelí a brambory
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 17. 9. 2013 11:29
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 225
Kačena:
- 1 kachna
- majoránka
- kmín
- sůl
- provensalské koření
- voda
Kachnu očistíme, omyjeme a odkrájíme letky, které dáme pryč. Nasolíme, okořeníme a dáme do pekáčku. Zakryjeme alobalem. Pečeme 2 a půl hodiny při 250°C.
Zelí:
- zelí
- voda
- kmín
- sůl
- syrová brambora
- cibule
- olej
Cibulku očistíme, nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme zelí vodu a kmín. Vaříme dokud není zelí měkké. na zahuštění požijeme na jemno nakrájenou syrovou bramboru. dochutíme dle potřeby.
Podáváme s brambory uvařenými ve vodě, osolené a s kmínem. Dobrou chuť.