Omáčka k těstovinám podle manžela

  • krůtí prsa
  • žampiony
  • sůl
  • cibulka
  • olej
  • rajský protlak
  • špetka kari koření
  • provensáldké koření

Krůtí prsa očistíme, a nakrájíme na kostičky. Cibulku oloupeme nakrájíme a zpěníme na oleji. Na cibulce dusíme žampiony - po chvíli přidáme maso a osolíme. Kořeníme podle chuti. Až je maso měkké přidáme rajský protlak a necháme chvíli vařit. Podáváme s těstovinami.

 

Omáčka k těstovinám

Kus-Kus na slano

  • kus kus dle potřeby
  • cibule
  • olej
  • sůl
  • čínská zelenina
  • mrkev
  • žampiony
  • hlíva
  • vegeta
  • sušené lahůdlové doždí
  • sojová omáčka
  • upečené maso

Kus kus dáme do hrnce zalijeme vařící vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. 

Cibulku nakrájíme na drobno, a osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme zeleninu a ostatní přísady. Množství dle chuti. Dusíme a vaříme až je všechno měkké.

 kus kus

Hovězí s rýži podle manžela

  • hovězí maso
  • cibule
  • sůl
  • zelenina - hrst mražené polévkové směsi, rajčátko, paprika, mrkev,
  • hrst žampionu a hlívy
  • pepř
  • krémská hořčice
  • olej
  • grilovací koření

Maso nakrájíme na plátky a pomažeme hořčicí, dáme do mísy a zakápneme olejem. Necháme přes noc.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na oleji. Přidáme maso a až se zatáhne přidáme hrst žampionu a hlívy, zeleninu, koření a vodu a dusíme tak dlouho až je maso měkké. Dle potřeby podléváme vodou a mícháme. Podáváme s rýži.

Hovězí s rýži

Jáhly s houbičkami

  • jáhly
  • cibule
  • žampiony
  • sůl
  • voda
  • olej
  • kmín
  • sýr 
  • vajíčko
  • mléko

Jáhly si několikrát propláchneme teplou vodou. Uvaříme v osolené horké vodě. Žampiony očistíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibulku si oloupeme a osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme žampiony jakmile pustí šťávu lehce podusíme. Přidáme trošinku vody a kmínu a ještě dusíme. Jakmile jsou žampiony měkké. Smícháme s jáhly. Dáme do zapékací misky kterou můžeme vymazat máslem nebo jen olejem. Posypeme tvrdým sýrem a zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce. Zapékáme asi 30 minut při 180°C.

Jáhly s houbičkami

Těstoviny se zelím

  • 500 g těstovin
  • menší hlávka zelí
  • cibule
  • olej
  • sůl
  • kmín
  • voda
  • hovězí klobása

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrouhané zelí, vodu, sůl a kmín. Dusíme do změknutí. Uvaříme zvlášť klobásu. Jakmile vystydne nakrájíme na kostičky a přimícháme do zelí. Uvaříme těstoviny a smícháme se zelím. Podáváme.

Těstoviny se zelím