Zeleninové rizoto
- Podrobnosti
- Kategorie: Těstoviny a ryže
- Zveřejněno 25. 4. 2013 21:19
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 199
- sáček mražené kukuřice
- sáček mraženého hrášku
- cibule
- olej
- rýže
- sůl
- tvrdý sýr
Rýži uvaříme. Nadbrobno nákrajenou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme kukuřici a hrášek. Lehce orestujeme. jakmile je kukuřice s hráškem měkká je hotovo. Stačí už pak jen smíchat s rýži, posypat nastrouhaným tvrdým sýrem a podáváme.
Zeleninové rizoto s jidášovím uchem.
viz víše plus nadrobno nakrájíme cibuli. Osmažíme na oleji s lžičkou soli, přidáme nakrájené jidášovi uši orestujeme. Podlijeme vodou přidáme kmín a dusíme cca 15 minut. Přidáme do zeleninového rizota. Dobře promícháme. :) a máme další obměnu.
Houbové rizoto
- Podrobnosti
- Kategorie: Těstoviny a ryže
- Zveřejněno 25. 4. 2013 21:16
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 173
- žampiony
- cibule
- olej
- sůl
- kmín
- čínská směs
- rýže
Rýži uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na oleji s lžičkou soli. Přidáme žampiony a mícháme - měli by pustit šťávu... jakmile ji pustí necháme je podusit ve vlastní šťávě s kmínem, ale musíme neustále hlídat. a promíchávat. jakmile se začne voda z hub odpařovat, přidáme více vody z kohoutku :). a dusíme... jakmile jsou houby měkké přidáme čínskou směs a ještě chvíli povaříme. Jakmile je zelenina měkká vypneme, dochutíme. Smícháme s rýži.
Nudle s tuňákovou omáčkou
- Podrobnosti
- Kategorie: Těstoviny a ryže
- Zveřejněno 23. 4. 2013 23:37
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 180
- 3 cibule
- 10 stroužků česneku
- 3 konzervy tuňáka v oleji
- sůl
- pepř
- 12 lžic kečupu
- voda nebo vývar
- oregano
- bazalka
- sáček těstovin
Uvaříme si těstoviny dle návodu. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oboje podusíme na Oleji z tuňáka. Přidáme vodu nebo vývar, oregano, bazalku a kečup. 5 minut povaříme. Přidáme tuňáka, ještě povaříme asi 5 minut. Osolíme opepříme. Nudle připravíme k podávání a polejeme omáčkou z tuňáka.
Směs s rýží
- Podrobnosti
- Kategorie: Těstoviny a ryže
- Zveřejněno 23. 4. 2013 23:53
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 182
- 500 g drůbežích prsíček
- sůl
- voda
- 500 g žampionů
- mražená čínská směs
- cibule
- olej
- kmín
- pepř
- tebi (lahůdkové droždí)
Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli s lžičkou soli. Přidáme na nudličky nebo kostičky nakrájená drůbeží prsíčka. Jakmile se zatáhnou podlijeme vodou. Přidáme žampiony na malé kousky, kmín. Vaříme, dusíme. Mícháme podlíváme vodou. Až jsou prsíčka i houby měkká, přidáme mraženou čínskou směs (můžeme i přihodit kukuřici a hrášek) a ještě vaříme do změknutí. Během vaření dochucujeme solí a pepřem. Kdo má rád tebi, může dochutit i tímto. Podáváme s rýži.
Pokud chceme udělat rizoto dáváme míň vody.
Špagety a olivy
- Podrobnosti
- Kategorie: Těstoviny a ryže
- Zveřejněno 23. 4. 2013 23:30
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 181
- 1 konzerva žampionů
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 konzerva tuňáka
- 1 cibule
- olivový olej
- kečup
- česnek
- černé nebo zelené olivy
- špagety
- sůl
Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli s lžičkou soli. Přidáme konzervy, česnek (dle chuti), olivy, kečup a povaříme. Dosolíme. Uvaříme špagety.