Houbový guláš

  • houby
  • cibulka
  • olej
  • sůl
  • voda
  • kmín
  • gulášové koření
  • bobkový list
  • nové koření
  • hladká mouka

Cibuli si oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme houby, sůl, kmín a vodu ( z lesa či žampiony). A dusíme... Dle toho kolik chceme mít guláše, přidáme vodu, dáme bobkový list a nové koření vaříme. Jakmile jsou houby měkké. Zahustíme hladkou moukou. Podáváme se špagetami. 

 

Houbový guláš

Těstoviny zapečené na slano

  • olej
  • cibule
  • mražená zelenina
  • sůl
  • těstoviny
  • párek
  • sýr
  • mléko
  • vejce

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme mraženou zeleninu a opražíme. Uvaříme těstoviny. Do zapékací misky dáme olej, část těstovin na to osmahlou zeleninu, na kolečka nakrájený párek a na kostičky nakrájený tvrdý sýr. Dáme zbytek těstovin. Zalijeme vejcem rozkvedlaným v mléce. Pečeme při 180°C asi 45 minut.

 

Těstoviny zapečené na slano

Šmakoun s rýži 2

  • 1/2 balení šmakounu pikant
  • 1/2 balení šmakoun hovězí
  • cibule
  • upečené kuřecí prso makrájené na kostičky
  • voda
  • sůl
  • čínská směs
  • lžička vegety

Na oleji zpěníme cibuli se lžičkou soli. Dáme čínskou směs, vodu (ne moc) a povaříme do měkka. Přidáme lžičku vegety, maso a oba šmakouny, které jsme si nakrájely na kostičky. Povaříme ještě tak 10 minut. Podáváme s rýži.

 

Šmakoun s rýži 2

Šunkofleky

  • těstoviny fleky
  • kuřecí zauzené maso
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • olej

Těstoviny uvařímě v osolené vodě. Scedíme. Maso si pokrájíme na pidi kousky. Zapékací mísu si vytřeme olejem. Dáme vrstvu těstovin, vrstvu uzeného masa a další vrstvu těstovin. Zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, které jsme osolili a opepřili... pečeme při 180°C, 45 minut.

 

Šunkofleky

Rýže a šmakoun

  • 1 balení šmakounu piknik
  • 1/2 baelní šmakounu hlíva
  • sladká paprika
  • grilovací koření
  • sojová omáčka
  • vegeta
  • sušené droždí
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • olej
  • mražená kukuřice
  • mražený hrášek

Den předem:

Šmakouny nakrájíme na kostičky. Dáme do misky. Přidáme grilovací koření, sladkou papriku, lžičku vegety, pár kapek sojové omáčky, prolisovaný česnek (asi 5 stroužků), sušené droždí a naonec zakápneme olejem. Promícháme a necháme v ledničce "zaležet" do druhého dne. 

 

Druhý den:

1. V trošce osolené vody uvaříme kukuřici a hrášek. Slijeme, ale vývar si necháme. 

2. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, osolíme. Přidáme vývar. A předem naloženého šmakouna. Vaříme cca 10 minut. nakonec přidáme kukuřici s hráškem. 

3. Podáváme s rýži

 

Rýže a šmakoun