Drůbeží paštika játrová

  • 500 g drůbežích jater - syrových
  • 3 vejce
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • lžíce mletých ořechů
  • 100 - 150 g drůbežího sádla
  • cibule

Všechny suroviny rozmixujeme. Zapékací misku si vytřeme sádlem - nejlépe drůbežím. Pečeme při 180°C, 60 minut. přikryté alobalem.

 

Drůbeží paštika játrová

Česneková

  • pomazánkové máslo
  • česnek dle chuti
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýru
  • 150 g měkký sýr 
  • 1 sáček tatarky
  • sůl

Smícháme dohromady. 

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka z Třebíče :)

  • 200 g eidamu
  • česnek dle chuti
  • jogurt
  • sůl
  • tatarka dle chuti

Smícháme. 

Česneková pomazánka

Tvarohová

  • 500 g tvarohu
  • cibule
  • sůl
  • sladká paprika

Cibuli nakrájíme nadrobno. Tvaroh smícháme s trochou sladké papriky a se solí dle chuti. Zamícháme nakrájenou cibulku a hotovo. 

 

Tvarohová pomazánka

Drožďová pomazánka

  • malá cibulka
  • olej
  • sůl
  • 2 kostky droždí
  • 2 vajíčka 
  • kmín
  • pepř
  • máslo dle potřeby

 


cibulku nakrájíme, osmažíme na oleji se lžičkou soli. Přidáme droždí, rozpustíme. Jakmile začnou "vonět" přidáme rozkvedlaná vajíčka, kmín a pepř. Jakmile se spojí, odstavíme z ohně... Necháme vychladnout. Spojíme s máslem.