Bábovka
- Podrobnosti
- Kategorie: Zázvor
- Zveřejněno 20. 3. 2013 22:49
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 298
- 3 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1hrnek krupicového cukru
- 1/3 hrnku oleje
- 2 polévkové lžíce čerstvého jemně postrouhaného zázvoru
- šťáva ze 2 citronu, z 1 citronu kůra
- 1 čajová lžička kakaa
Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní suroviny. 3/4 těsta vylijeme do formy vymazané a vysypané. Do zbylého těsta zašleháme kakao a nalejeme do formy. Pečeme při 180°C asi 45 minut.
Cookies
- Podrobnosti
- Kategorie: Zázvor
- Zveřejněno 20. 3. 2013 22:41
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 304
- 220 g polohrubé mouky
- 100 ml oleje
- 30 g třtinového cukru
- 5 polévkových lžic medu
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- 40 g čerstvého zázvoru
Polohrubou myslu nasypeme do misky, přidáme třtinový cukr, najemno nastrouhaný čerstvý kořen zázvoru a promícháme. Přidáme olej s citronovou šťávou a medem. Vše vypracujeme v těsto. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé hromádky, které pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 15 minut. Upečené cookies přendáme na vál a necháme vychladnout.
Domácí limonáda
- Podrobnosti
- Kategorie: Zázvor
- Zveřejněno 20. 3. 2013 22:33
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 314
- asi 170g čerstvého zázvoru
- 3-4 citrony
- hrst čerstvé meduňky nebo máty (můžeme použít i pytlíkové čaje)
- 1,5 l vody
- 4-5 lžic třtinového cukru
Zázvor oloupejte, nastrouhejte a vhoďte do džbánu nebo jiné nádoby. Přidejte bylinky, cukr a vařící vodu, zakryjte a vše nechte alespoň 20 minut louhovat. nakonec obsah přelijte přes síto do čisté láhve, přidejte šťávu z citronů. Hotovou limonádu dejte vychladit.