Gulášová polévka
- Podrobnosti
- Kategorie: Polévky a vývary
- Zveřejněno 20. 5. 2013 21:36
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 322
- sojová drť
- žampiony
- olej
- cibule
- sůl
- gulášové koření
- sladká paprika
- brambory
- kmín
- bobkový list
- nové koření
- voda
- česnek dle chuti
Sojovou drť uvaříme ve vodě se lžičkou soli. Necháme přejít varem asi 5 minut a poté vypneme a slijeme vodu. Brambory a žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se lžičkou soli. Přidáme žampiony a počkáme, až pustí vodu, necháme lehce podusit. Potom přidáme sojovou drť, sladkou papriku a gulášové koření. Přidáme vodu, bramboru, bobkový list a nové koření. Povaříme a dochutíme.