Čokoládový moučník - bezlepkový
- Podrobnosti
- Kategorie: Buchty
- Zveřejněno 10. 5. 2013 19:40
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 284
- 100 g hery
- 80 g vody
- 250 g cukr moučka
- 4 vejce
- 200 g kukuřičného škrobu
- 100 g směsi Jizerka
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1-3 lžíce rumu nebo rumové tresti
Utřeme máslo, žloutky a cukr. Po lžících přidáváme sypké suroviny, smícháme s práškem do pečiva a přidáme rum. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme v teflonové formě vymazané tukem asi 80 minut.
Tento moučník je velmi suchý. Nic jsem doma neměla, tak se snědl jen tak, ale troufám si tvrdit, že by byl velmi výborný kdyby se rozkrájel a vrstvy se proložily zakysanou smetanou. :)