Křehký medový řez

  • 375 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 187 g hery, másla 
  • 120 g moučkového cukru
  • lžic tekutého medu
  • vejce
  • lžička sody
  • 100 g mletých ořechů
  • špetka mleté skořice

Náplň:

  • 125 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • vanilkové pudinky v prášku
  • 750 ml mléka

Na dohotovení:

  • čokoláda na polití
  • mleté oříšky na vrch

Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které prsty rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 10 až 15 minut. Musíme hodně hlídat. Pečeme do zlatova. Mezitím si uvaříme pudink, který až vychladne smícháme s máslem a cukrem. Na vychladlý korpus dáme krém. Na krém čokoládu a posypeme oříšky. Dáme do ledničky ztuhnout. Dezert je dobré udělat aspoň 2 dny před podáním. Nejlepší je dobře zaleželý i po týdnu. :)

Křehký medový řez