Křehký medový řez
- Podrobnosti
- Kategorie: Řezy
- Zveřejněno 23. 4. 2013 23:22
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 285
- 375 g hladké mouky
- špetka soli
- 187 g hery, másla
- 120 g moučkového cukru
- 5 lžic tekutého medu
- 1 vejce
- 1 lžička sody
- 100 g mletých ořechů
- špetka mleté skořice
Náplň:
- 125 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- 750 ml mléka
Na dohotovení:
- čokoláda na polití
- mleté oříšky na vrch
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které prsty rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 10 až 15 minut. Musíme hodně hlídat. Pečeme do zlatova. Mezitím si uvaříme pudink, který až vychladne smícháme s máslem a cukrem. Na vychladlý korpus dáme krém. Na krém čokoládu a posypeme oříšky. Dáme do ledničky ztuhnout. Dezert je dobré udělat aspoň 2 dny před podáním. Nejlepší je dobře zaleželý i po týdnu. :)