Játrová omáčka
- Podrobnosti
- Kategorie: Omáčky
- Zveřejněno 7. 4. 2013 20:05
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 318
- játra - drůbeží
- olej
- voda
- sůl
- cibule
- kmín
- špetka pepře
- hladká mouka
Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme na oleji se lžičkou soli. Játra pokrájíme nadrobno. Přidáme k cibulce, jakmile se zatáhnou (zešednou), přilijeme vodu, dáme kmín a pepř. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Dle chuti dosolujeme (vím, že mi vždycky všichni říkali, že játra se nesmí solit dopředu, že ztvrdnou. Mě nikdy neztvrdly). Dle toho kolik chceme mít omáčky, přidáme vodu. Až jsou játra měkká, zahustíme hladkou moukou.
Podáváme s rýži nebo s domácím knedlíkem.