Falešná "svíčková"
- Podrobnosti
- Kategorie: Omáčky
- Zveřejněno 29. 3. 2013 16:29
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 318
Této omáčce se u nás doma říká svíčková, i když s pravou svíčkovou nemá absolutně nic společného :).
- kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel (někdy používám mraženou)
- cibulka
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- kuřecí prsní řízky (nebo krůtí)
- hladká mouka
- zakysaná smetana
- šlehačka
Mrkev, celer a petržel si očistíme, nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody. Až je měkká slijeme, ale vodu nevylíváme. Jakmile zelenina vystydne aspoň tak, aby se dala držet v ruce, nastrouháme. Cibulku na drobno pokrájíme a osmažíme na oleji se lžičkou soli. Na cibulku dáme na drobno pokrájené maso. Jakmile se zatáhne přidáme nakrájenou zeleninu s vodou plus přidáme vodu dle toho kolik chceme mít omáčky. Přidáme bobkový list a nové koření. Necháme povařit. Až je maso měkké zahustíme moukou - 10 minut. Přidáme zakysanou smetanu a šlehačku. Dochutíme.
Podáváme s domácím knedlíkem :).