Falešná "svíčková"

Této omáčce se u nás doma říká svíčková, i když s pravou svíčkovou nemá absolutně nic společného :).

  • kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel (někdy používám mraženou)
  • cibulka
  • sůl
  • bobkový list
  • nové koření
  • kuřecí prsní řízky (nebo krůtí)
  • hladká mouka
  • zakysaná smetana
  • šlehačka

Mrkev, celer a petržel si očistíme, nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody. Až je měkká slijeme, ale vodu nevylíváme. Jakmile zelenina vystydne aspoň tak, aby se dala držet v ruce, nastrouháme. Cibulku na drobno pokrájíme a osmažíme na oleji se lžičkou soli. Na cibulku dáme na drobno pokrájené maso. Jakmile se zatáhne přidáme nakrájenou zeleninu s vodou plus přidáme vodu dle toho kolik chceme mít omáčky. Přidáme bobkový list a nové koření. Necháme povařit. Až je maso měkké zahustíme moukou - 10 minut. Přidáme zakysanou smetanu a šlehačku. Dochutíme.

Podáváme s domácím knedlíkem :).

 Falešná