Segedín
- Podrobnosti
- Kategorie: Omáčky
- Zveřejněno 29. 3. 2013 16:15
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 299
- 1 sáček zelí
- kmín
- bobkový list
- 2 cibule
- sůl
- sladká paprika
- grilovací koření
- nové koření mleté
- kuřecí prsní řízky
- voda
- hladká mouka
- šlehačka
Cibulku osmažíme na oleji se lžičkou soli. Přidáme zelí, kmín, bobkový list a necháme dusit. Zvlášť osmažíme druhou cibulku v jiném hrnci se lžičkou soli. Na ni dáme sladkou papriku, grilovací koření, na drobno nakrájená kuřecí prsíčka. Jak se maso zatáhne, podlijeme vodou a přidáme nové koření mleté. Krátce povaříme. Přidáme zelí s vodou. Zahustíme moukou - vaříme 10 minut. Přidáme šlehačku a dochutíme.
Podáváme s domácím knedlíkem :).