Fazolová buchta

  • 800 g červené fazole v konzervě
  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • 125 ml oleje
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1/2 lžičku jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 - 2 lžičky mleté skořice

Fazole z konzervy scedíme a pořádně propláchneme pod tekoucí vodou.

Dáme je do mixéru plus asi s 3 vejci a rozmixujeme do hladka.

V misce vyšleháme 2 vejce s cukrem a olejem do pěny.  Přidáme hmotu a ostatní suroviny. 

Plech vymažeme a vysypeme. Na takto připravený plech nalijeme těsto. Pečme 180°C asi 40 minut.

Až buchta vychladne nalijeme polevu, kterou jsme si připravili ze 100 g hořké čokolády a trochy mléka.

Dort necháme vychladnout.