Fazolová buchta
- Podrobnosti
- Kategorie: Buchty
- Zveřejněno 23. 6. 2021 16:58
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 129
- 800 g červené fazole v konzervě
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 125 ml oleje
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1/2 lžičku jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1 - 2 lžičky mleté skořice
Fazole z konzervy scedíme a pořádně propláchneme pod tekoucí vodou.
Dáme je do mixéru plus asi s 3 vejci a rozmixujeme do hladka.
V misce vyšleháme 2 vejce s cukrem a olejem do pěny. Přidáme hmotu a ostatní suroviny.
Plech vymažeme a vysypeme. Na takto připravený plech nalijeme těsto. Pečme 180°C asi 40 minut.
Až buchta vychladne nalijeme polevu, kterou jsme si připravili ze 100 g hořké čokolády a trochy mléka.
Dort necháme vychladnout.