Panettone z kvásku

Ráno kvásek

  • 120 g pšeničné mouky
  • 120 g vody
  • kvásek

Večer 1. těsto

  • kvásek
  • 290 g hladké mouky
  • 95 g mléka
  • 70 g cukru
  • 3 žloutky
  • 75 g změklého másla

Smícháme, těsto zakryjeme potravinářskou folii a necháme jí stát 12 h.

 

ráno

  • celé těsto z první fáze
  • 145 g hladké mouky
  • 45 g vody
  • 25 g cukr krystal
  • 5 g medu
  • 3 žloutky
  • 5 g soli
  • 75 g měkkého másla
  • 100 g kandovaného ovoce

těsto necháme po vymíchání 30 minut odpočívat, Poté přendáme do formy vyložené pečícím papírem . Zakryjeme potravinářskou folii a necháme kynout cca 6 h, dokud nevykyne po horní okraj. po té dáme navrch 10 g másla., můžeme posypat mandlemi. pečeme 6 minut v předehřáté troubě na 200°C. Potom snížíme na 170°C s ventilátorem a pečeme 40 minut.

Upečené panettone chladne 5 h ve formě otočené dnem vzhůru,