Panettone z kvásku
- Podrobnosti
- Kategorie: Domácí kvas
- Zveřejněno 6. 4. 2021 21:25
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 121
Ráno kvásek
- 120 g pšeničné mouky
- 120 g vody
- kvásek
Večer 1. těsto
- kvásek
- 290 g hladké mouky
- 95 g mléka
- 70 g cukru
- 3 žloutky
- 75 g změklého másla
Smícháme, těsto zakryjeme potravinářskou folii a necháme jí stát 12 h.
ráno
- celé těsto z první fáze
- 145 g hladké mouky
- 45 g vody
- 25 g cukr krystal
- 5 g medu
- 3 žloutky
- 5 g soli
- 75 g měkkého másla
- 100 g kandovaného ovoce
těsto necháme po vymíchání 30 minut odpočívat, Poté přendáme do formy vyložené pečícím papírem . Zakryjeme potravinářskou folii a necháme kynout cca 6 h, dokud nevykyne po horní okraj. po té dáme navrch 10 g másla., můžeme posypat mandlemi. pečeme 6 minut v předehřáté troubě na 200°C. Potom snížíme na 170°C s ventilátorem a pečeme 40 minut.
Upečené panettone chladne 5 h ve formě otočené dnem vzhůru,