Celozrnné Kaiserky z pšeničného kvásku
- Podrobnosti
- Kategorie: Domácí kvas
- Zveřejněno 26. 7. 2020 20:37
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 180
- večer smícháme - kvásek, 150 g hladké mouky, 150 g vody
- ráno odebereme kvásek do lednice
- do zbytku přidáme
250 g hladké mouky + 100 g celozrnné špaldové + 50 g celozrnné žitné
15 g soli
4 lžíce semínek (dýňové, slunečnicové, sezamové, lněné)
20 g másla
230 ml vody
- promícháme v robotovi cca 10 minut
- necháme kynoit cca 4 h
- když je těsto nakynuté, přendáme na vál a rozdělíme na 8-12 částí, dle toho kolik toho chceme mít a jak velké. vytvarujeme bochánky
- houstičky uložíme na plech vyložený pečícím papírem
- nožem nakrojíme kříž
- housky přikryjeme a necháme kynout ještě asi hodinu
- troubu si předehřejeme na 210 stupňů a když je rozehřátá, vložíme dovnitř. Pečeme cca 20 minut