Pletýnky z pšeničného kvásku
- Podrobnosti
- Kategorie: Domácí kvas
- Zveřejněno 30. 3. 2020 15:22
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 157
Nejdříve probereme kvásek.
- 100 g hladké mouky
- 100 g vody
- pšeničný kvásek z lednice
Smíchat a nechat nejlépe 6 h aby se kvásek tzv. nakrmil. potom si odebereme tak 100 ml a dáme do lednice a k tomu co máme cca
- 150 g pšeničného kvásku
přidáme
- 450 g hladké mouky
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 12 g soli
- 1/2 lžičky cukru
- 250 - 300 g vody (těsto by se nemělo lepit ani drolit)
- 2 lžíce oleje
- 10 g droždí (může a nemusí být)
V robotovi vypracujeme těsto, které necháme cca 2-3 h kynout. Po vykynutí přendáme na vál. S těstem by se mělo dobře pracovat. Ušouláme pletýnky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě hodinu kynout. Pečeme při 220 °C asi 25 minut. Hlídáme...