Kuře na paprice
- Podrobnosti
- Kategorie: Omáčky
- Zveřejněno 29. 3. 2013 15:50
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 302
- 1 cibule
- sůl
- červená paprika - sladká
- kuřecí prsní řízky
- voda
- hladká mouka
- 1 zakysaná smetana
- 1 šlehačka nebo smetana na vaření
- olej
Vezmeme hrnec :). Do hrnce dáme olej, který necháme na mírnem plameni chvíli jen tak. Poté přidáme na drobno nakrájenou cibuli se lžičkou soli. Osmažíme. Přidáme na drobno nakrájená kuřecí prsíčka a sladkou červenou papriku. Až se maso zatáhne a pustí trochu šťávy, přidáme vodu dle toho kolik chceme mít omáčky. Necháme povařit, až je maso měkké zahustíme hladkou moukou, kterou povaříme 10 minut. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a šlehačku. V průběhu vaření dochucujeme solí a paprikou.
Podáváme s domácím knedlíkem nebo s těstovinami.