Kaiserky
- Podrobnosti
- Kategorie: Domácí pekárna
- Zveřejněno 27. 10. 2014 19:58
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 247
- 300 g mléka
- 1 lžička cukru
- 1 lžička medu
- 30 g másla
- 1 vejce
- 2,5 lžičky soli
- 250 g hladké mouky
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g žitné mouky
- 21 g čerstvého droždí
vše dáme do pekárny. Program těsto. dáme na pomoučený vál. Z těsta vykrojíme asi 12 bochánku. Necháme je lehounce nakynout asi 10 minut. potom v ruce uplácáme bochánek. Vezmeme nůž a nožem rozkrájíme na 4 dílky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě necháme 30 minut kynout. Pomašlujeme vejcem, posypeme lněným semínkem a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Pokud nechceme žitné ale jen z bílé mouky. Dáme 250 g hladké mouky a 250 g polohrubé mouky.