Rýže a šmakoun

  • 1 balení šmakounu piknik
  • 1/2 baelní šmakounu hlíva
  • sladká paprika
  • grilovací koření
  • sojová omáčka
  • vegeta
  • sušené droždí
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • olej
  • mražená kukuřice
  • mražený hrášek

Den předem:

Šmakouny nakrájíme na kostičky. Dáme do misky. Přidáme grilovací koření, sladkou papriku, lžičku vegety, pár kapek sojové omáčky, prolisovaný česnek (asi 5 stroužků), sušené droždí a naonec zakápneme olejem. Promícháme a necháme v ledničce "zaležet" do druhého dne. 

 

Druhý den:

1. V trošce osolené vody uvaříme kukuřici a hrášek. Slijeme, ale vývar si necháme. 

2. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, osolíme. Přidáme vývar. A předem naloženého šmakouna. Vaříme cca 10 minut. nakonec přidáme kukuřici s hráškem. 

3. Podáváme s rýži

 

Rýže a šmakoun