Rýže a šmakoun
- Podrobnosti
- Kategorie: Těstoviny a ryže
- Zveřejněno 5. 3. 2014 23:44
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 246
- 1 balení šmakounu piknik
- 1/2 baelní šmakounu hlíva
- sladká paprika
- grilovací koření
- sojová omáčka
- vegeta
- sušené droždí
- cibule
- česnek
- sůl
- olej
- mražená kukuřice
- mražený hrášek
Den předem:
Šmakouny nakrájíme na kostičky. Dáme do misky. Přidáme grilovací koření, sladkou papriku, lžičku vegety, pár kapek sojové omáčky, prolisovaný česnek (asi 5 stroužků), sušené droždí a naonec zakápneme olejem. Promícháme a necháme v ledničce "zaležet" do druhého dne.
Druhý den:
1. V trošce osolené vody uvaříme kukuřici a hrášek. Slijeme, ale vývar si necháme.
2. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, osolíme. Přidáme vývar. A předem naloženého šmakouna. Vaříme cca 10 minut. nakonec přidáme kukuřici s hráškem.
3. Podáváme s rýži