Kváskový chléb z poloviční dávky
- Podrobnosti
- Kategorie: Domácí kvas
- Zveřejněno 31. 1. 2014 14:24
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 669
- 150 g žitné mouky
- 200 ml vody
- kvásek z lednice
Zamícháme a necháme přes noc přikryté v misce "prokvasit".
2. Druhý den promícháme. Odebereme asi 3 plné polévkové lžíce a dáme do šroubovací sklenice a do ledničky.
3. Ke kvásku přidat: - 1 a půl lžičky soli
- Seminka 80 g - můžou nemusí být
- kmín 2 lžičky
- 300 g hladké mouky
- 290 ml vody
4. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou.
5. Dáme těsto a necháme vykynout asi hodinu a půl.
6. Pečeme na 200 °C asi 35 minut na spodní výhřev a 30 minut na spodní i vrchní.