jogurtový koláč 2

  • hrnky polohrubé mouky
  • hrnek cukru
  • olej od oka
  • 170 g jogurtu
  • prášek do pečiva
  • vejce
  • mléko podle potřeby
  • ovoce

Na to po upečení: 

  • 2 vanilkové pudinky
  • 850 ml pomerančového džusu
  • lžic polévkových cukru

Suroviny na těsto smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem. Já jsem zvolila meruňky a nebyla to šťastná volba, protože buchta byla příliš kyselá... :) Takže bych radila použít jiné ovoce... Pečeme při 180°C asi 30 minut. 

Z vanilkového pudinku, šťávy a cukru vytvoříme vařením želatinu. Nalijeme na vychladlý korpus. Dáme do ledničky. První den je buchta taková sušší, ale druhý den je mnohem lepší. :)

 

Jogurtový koláč