Domácí knedlík
- Podrobnosti
- Kategorie: Domácí pekárna
- Zveřejněno 27. 3. 2013 23:01
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 461
- 300 ml vlažného mléka
- špetka cukru
- 2 lžičky soli
- 1 vejce
- 450 g Spaldove hladké
- 25 g droždí
- 1-2 rohlíky
Program těsto. Na vál dáme mouky, vyklopíme těsto a vytvoříme zhruba tři bochánky. Pod utěrkou necháme kynout cca 30 minut. Mezitím si dáme vařit vodu+1 lžička soli. Každý knedlík vaříme zvlášť 10 minut s každé strany. Po uvaření vyndáme na prkénko obalené čistou utěrkou. Propícháme vidličkou a zakryjeme druhou čistou utěrkou a necháme tak až vychladnou. Pokud chceme konzumovat ten den nakrajíme. Já si je většinou dělám den dopředu, příjdou mi chutnější.