Chleba z trouby od paní Procházkové

  • 200 g žitné mouky
  • 600 g hladké mouky
  • lžičky soli
  • lžička cukru krystal
  • lžičky kmínu
  • kostka droždí
  • 500 ml teplé vody

Dáme do pekárny přesně v tomhle pořadí. Zapneme program těsto. Po ukončení programu dáme na vál a rozdělíme na dvě části. A vytvarujeme na dvě stejné šišky, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme kynout asi 20 minut pod utěrkou. Po dobu 20 minut dáme troubu na 250°C. Mezitím si do hrnku dáme 100 ml vody a smícháme s 3 lžícemi octa.

Těsně před vložením do trouby potřeme obě šišky octovou vodou a na 250°C pečeme 10 minut.

Potom změníme teplotu na 180°C, potřeme šišky octovou vodou a pečeme dalších 15 minut.

Potřeme octovou vodou a pečeme dálších 15 minut.

Potřeme octovou vodou a pečeme 10 minut. 

Vytáhneme a dáme na mřížku vychladit. 

Chleba z trouby

 

Kvasnicový z trouby