Chleba z trouby od paní Procházkové
- Podrobnosti
- Kategorie: Domácí pekárna
- Zveřejněno 10. 12. 2013 23:26
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 340
- 200 g žitné mouky
- 600 g hladké mouky
- 3 lžičky soli
- 1 lžička cukru krystal
- 2 lžičky kmínu
- 1 kostka droždí
- 500 ml teplé vody
Dáme do pekárny přesně v tomhle pořadí. Zapneme program těsto. Po ukončení programu dáme na vál a rozdělíme na dvě části. A vytvarujeme na dvě stejné šišky, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme kynout asi 20 minut pod utěrkou. Po dobu 20 minut dáme troubu na 250°C. Mezitím si do hrnku dáme 100 ml vody a smícháme s 3 lžícemi octa.
Těsně před vložením do trouby potřeme obě šišky octovou vodou a na 250°C pečeme 10 minut.
Potom změníme teplotu na 180°C, potřeme šišky octovou vodou a pečeme dalších 15 minut.
Potřeme octovou vodou a pečeme dálších 15 minut.
Potřeme octovou vodou a pečeme 10 minut.
Vytáhneme a dáme na mřížku vychladit.