Jáhly s houbičkami
- Podrobnosti
- Kategorie: Těstoviny a ryže
- Zveřejněno 15. 10. 2013 12:09
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 266
- jáhly
- cibule
- žampiony
- sůl
- voda
- olej
- kmín
- sýr
- vajíčko
- mléko
Jáhly si několikrát propláchneme teplou vodou. Uvaříme v osolené horké vodě. Žampiony očistíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibulku si oloupeme a osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme žampiony jakmile pustí šťávu lehce podusíme. Přidáme trošinku vody a kmínu a ještě dusíme. Jakmile jsou žampiony měkké. Smícháme s jáhly. Dáme do zapékací misky kterou můžeme vymazat máslem nebo jen olejem. Posypeme tvrdým sýrem a zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce. Zapékáme asi 30 minut při 180°C.