Hraběnčiny řezy
- Podrobnosti
- Kategorie: Řezy
- Zveřejněno 28. 8. 2013 13:58
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 325
- 350 g polohrubé mouky
- 150 g hery
- 150 g cukru
- 4 žloutky
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- 3-5 větších jablek
- ze 4 bílků sníh
- 150 g mletého cukru
Jablka očistíme od jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Mouky, žloutky, cukr, heru, prášek do pečiva a vanilkový cukr rukama zpracujeme. Vznikne něco jako posypka. 2/3 této posypky dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na posypku dáme jablka. Na jablka dáme sníh vyšlehaný s cukrem, který jsme si mezitím připravili. Nakonec dáme zbytek posypky. Pečeme zhruba na 160°C asi 30 minut. Hlídáme.