Langoše ze zakysané smetany

Nevěděla jsem do jaké kategorie zařadit, protože ač je tohle těsto s droždím tak se nenechává kynout, ale protože tu zatím jiné zařazení nemám tak proto je v této složce tento recept.

  • 800 g hladké mouky
  • vejce
  • kelímek zakysané smetany
  • lžička soli
  • 250 ml vlažného mléka
  • lžička cukru
  • kostka droždí
  • olej

Na pomazání:

  • kečup
  • prolisovaný česnek se solí smíchaný s tatarkou
  • nastrouhaný sýr...

Suroviny dáme do mísy. Vypracujeme rukama pružné těsto, které dáme do mikrotenového sáčku vytřeného olejem. Dáme do ledničky přes noc. Na pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka nebo rovnou tvarujeme rukama placky, které usmažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Ubrousky odsajeme přebytečný tuk. Ještě horké potíráme kečupem, česnekem a posypeme sýrem.

 

 Langoše ze zakysané smetany


 

 Langoše ze zakysané smetany