Langoše ze zakysané smetany
- Podrobnosti
- Kategorie: Domácí pekárna
- Zveřejněno 8. 6. 2013 15:26
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 321
Nevěděla jsem do jaké kategorie zařadit, protože ač je tohle těsto s droždím tak se nenechává kynout, ale protože tu zatím jiné zařazení nemám tak proto je v této složce tento recept.
- 800 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžička soli
- 250 ml vlažného mléka
- 1 lžička cukru
- 1 kostka droždí
- olej
Na pomazání:
- kečup
- prolisovaný česnek se solí smíchaný s tatarkou
- nastrouhaný sýr...
Suroviny dáme do mísy. Vypracujeme rukama pružné těsto, které dáme do mikrotenového sáčku vytřeného olejem. Dáme do ledničky přes noc. Na pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka nebo rovnou tvarujeme rukama placky, které usmažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Ubrousky odsajeme přebytečný tuk. Ještě horké potíráme kečupem, česnekem a posypeme sýrem.