Karamelové řezy
- Podrobnosti
- Kategorie: Řezy
- Zveřejněno 8. 6. 2013 14:26
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 332
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g mletých ořechů
- 2 dl vlažné vody
- 1 prášek do pečiva
Náplň :
- 2 karamelová mléka Condé, nebo Salko
- 250 g zlaté hany, nebo másla
Poleva:
- čokoláda na vaření
- mléko dle potřeby
Pokud pracujeme se Salkem, musíme si ho den předem uvařit ve vodě, aby mléko vevnitř zkaramelizovalo. Vaří se asi 2 hodiny. Dlouho chladne a proto se vaří den předem. Studené Salko rozmixujeme s máslem. Pokud pracujeme s Condé. Nemusíme vařit, rovnou smicháme smáslem nebo ze zlatou hanou.
Žloutky a cukr smícháme do pěny. Přidáme ostatní suroviny. Nakonec sníh a kypřicí prášek. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí potřeme karamelovou náplní a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Dáme do ledničky ztuhnout. Dělám vždycky tak, že v ledničce je dezert minimálně dva dny před podáváním.